Arhivs
03. Aprīlis 2016
Inguss Reizenbergs iegūst Normandijas reģiona īpašo balvu (+Foto)

Starptautiskajā kalvadosa konkursā Calvados Nouvelle Vogue International Trophies 20th edition piedalījās vairāk nekā 100 profesionālu bārmeņu no 14 valstīm. Konkursanti sacentās trijās kategorijās: profesionālu bārmeņu, bārmeņu studentu un žurnālistu ieskaitē. Vislielākos panākumus guva mūsu ziemeļu kaimiņi igauņi, kas uzvarēja gan profesionāļu, gan žurnālistu ieskaitē, savukārt studentu kategorijā kaimiņi ierindojās godpilnajā trešajā vietā. Jāpiebilst, ka no deviņām balvām (trīs katrā kategorijā) ieguva piecas dāmas, kas vēlreiz apliecina arvien lielāku sieviešu talantu iesaistīšanos bārmeņu profesijā.

Raitis Akerblūms, Latvijas Bārmeņu federācijas prezidents un konkursa žūrijas loceklis: “Bārmeņu konkurss Calvados Nouvelle Vogue International Trophies ir unikāls, jo tam nav līdzīgu analogu. Jau divdesmit gadus vēsturiskajā Francijas novadā Normandijā kalvadosa un sidra ražotāju organizācija pulcē talantīgākos bārmeņus no visas pasaules ar mērķi radīt izcilākos garšas savienojumu kokteiļus uz kalvadosa bāzes. Šis konkurss demonstrē, ka bārmeņu profesija ir arī kā māksla.”

Par godu konkursa 20. jubilejai organizatori – Kalvadosa un sidra ražotāju apvienība (IDAC) – bija izvēlējušies īpaši vēsturisku tēmu: 950. gadadienu, kopš Normandijas hercogs Viljams iekaroja Angliju. Tāpēc ikviena dalībnieka kokteilim bija jāatbild uz jautājumu: ar kādu kokteili Viljams nosvinētu šo vēsturisko uzvaru? Starptautiskās profesionāļu žūrijas vērtējumam tika nodoti 88 konkursantu kokteiļi.

Savukārt īpašo Iekarotāja jeb The Conqueror Normandijas reģiona balvu ieguva Latvijas pārstāvis Inguss Reizenbergs ar kokteili The Sword of Tears. Balvu pasniedza Normandijas padomes viceprezidente Klotilde Edjē (Clothilde Eudier), kas paziņoja: Ingusa radītais kokteilis tiks pasniegts kā oficiālais svinību kokteilis visos 950 gadu jubilejas svinību pasākumos (tie kopumā varētu būt 200 notikumu visā Normandijā).

Inguss Reizenbergs: “Mana kokteiļa pamatsastāvdaļa, protams, ir kalvadoss. Radot kokteili, daudz uzmanības pievērsu tam, lai kokteiļa sastāvdaļas būtu kvalitatīvas un pieejamas ikvienam, jo vēlējos, lai kokteili varētu pagatavot ne tikai Normandijā, bet, protams, arī Latvijā. Kokteiļa īpašo garšas balansu piešķir Monin šokolādes, piparmētru sīrups, Cordial laima sula, alvejas sula (iepriekš izlieta caur sietiņu, lai atdalītu biezumus), Aperol un apelsīnu biters. Kokteiļa nosaukumu The Sword of Tears jeb Asaru zobens izdomāju par godu Normandijas hercogam Viljamam, kas 1066. gadā kļuva par pirmo Anglijas karali, un kokteilis ir veltīts Viljama karaspēkam. Kokteiļa dekorācija – eikalipts, apelsīnu miziņa un sarkanā paprika.”

The Sword of Tears
2,5 cl kalvadosa
0,75 cl Aperol
1 cl Cordial laima sulas
0,25 cl Monin šokolādes piparmētru sīrupa
3 cl alvejas sulas
1 piliens apelsīna bitera

Konkursā pārstāvētās valstis:
Beļģija, Dānija, Igaunija, Somija, Francija, Vācija, Latvija, Nīderlande, Norvēģija, Polija, Krievija, Zviedrija, Šveice un Apvienotā Karaliste.

Aktivitātes
Atbalstitaji un sponsori