Arhivs
22. Februāris 2013
Bacardi

Bartending.lv speciāli LBF

Par prestižā kokteiļu konkursa Bacardi's Global Legacy Cocktail Competition 2012 uzvarētāju kļuvis Shingo Gokan no ASV.

Kokteiļu konkursa fināls  Bacardi's Global Legacy Cocktail Competition 2012 tika organizēts par godu Bacardi 150 gadu dzimšanas dienai un tas norisinājās Puertoriko un tajā piedalījās 26 bārmaņi no dažādām pasaules valsītm, tajā skaitā arī Latvijas Bārmeņu Federācijas prezidents, B Bārs menedžeris Raitis Akerblūms no Latvijas. Lai kļūtu par šī prestižā konkursa dalībnieku, sākumā vajadzēja uzvarēt nacionālajā valstu atlasē un visi bārmeņi sacentās par to, ka viņu gatavotais kokteilis varētu kļūt par jauno Bacardi kokteili un pievienoties tādiem zināmiem kokteiļiem kā Cuba Libre, Daiquiri un Mojito.

Konkurss norisinājās divas dienas- pirmajā dienā kvalifikācija un otrajā dienā fināls, kurā iekļuva 8 labākie: Shingo Gokan no ASV, Hayden Scott Lambert, kas pārstāv Īriju, Anastasiya Gvak no Krievijas, Mateo Zamberlan no Itālijas, Lukas Motejzik no Vācijas, Zdenek Kastanek no Lielbritānijas, Jimmy Hult no Zviedrijas un Boudewijn Mesritz no Nīderlandes. 

Raitis Akerblūms par savu uzstāšanos: ''Pēdējās 5 dienās mums šeit visiem dalībniekiem bija ļoti daudz aktivitātes 8 dažādi semināri + vēl dažādi praktiskie treniņi! Varu viennozīmīgi teikt ka šeit viss ir noorganizēts vienkārši visaugstākajā līmenī un sajūtas ir vienkārši fantastiskas! Pusfinālā mēs piedalījāmies 26 dalībnieki, kuri bija sadalīti četrās grupās, es startēju zem numura 21, ceturtajā raundā! Biju ļoti labi sagatavojies un viss izdevās kā biju plānojis taču finālā diemžēl neiekļuvu - jebkurā gadījumā esmu gandarīts par paveikto, jo biju oriģināls un godam pārstāvēju LATVIJU''.

Katram sacensību dalībniekam bija uzdots pastāstīt par to, kas iedvesmoja pagatavot savu kokteili. Visi finālisti sniedza pārliecinošus stāstus, demonstrēja lieliskas bārmeņu zināšanas un prasmes.

Shingo, kurš arī uzvarēja šajās prestižajās sacensībās, ar savu stāstu burtiski noveda cilvēkus līdz asarām. Viņa stāsts sākās ar to, kā viņš uzaudzis Japānā un devās uz ASV, kur Ņujorkā atvēra restorānu Angel's Share un apraksta savas ciešanas pagājušajā gadā, kad zemestrīce skāra viņa ģimenes mājas Japānā un sakarā ar vīzu jautājumiem viņš nevarēja doties mājās, lai būtu kopā ar viņiem.

Shingo kokteiļa iedvesma bija viņa ģimene, jo viņa vecāmāte, kas viņam mācīja japāņu tējas ceremoniju. Viņš stāstīja, ka viņa vecmāmiņa būtu priecīgi redzēt, kā viņš sajauc zaļo tēju uz skatuves, izmantojot bambusa slotiņu, lai kokteili apmaisītu. Viņš stāstīja, ka tējas ceremonija vienmēr ir saistīta ar saldumu piedāvāšana un tādēļ viņa kokteilī ir salds heress.

Raitis Akerblūms: ''Jasaka godīgi, ka šeit viņi meklē pilnīgi cita stila kokteiļa uzbūvi, kura ir balstīta uz pilnīgi citiem pamatprincipiem- tie iziet no daiquiri pamatreceptes, jo pilnīgi visos kokteiļos žurija meklē lielu daudzumu citronu sulas un ļoti aukstas temperatūras kokteili pasniegšānas brīdī''!

Shingo kokteilis Speak Low

Glāze: Old-fashioned
Dekorācija: Spay with Yuzu zest
Metode: Mix, strain

Sastāvdaļas

1 tējkarote Matcha zaļās tējas pulveris
30ml Bacardi Superior rums
30ml Bacardi Solera rums
15ml Osborn Pedro Ximenez sherry

Seko LBF arī Twitter.com

Aktivitātes
Atbalstitaji un sponsori