Pasākumu atspoguļojums
21. Decembris 2017
Alvis Cimža pārliecinoši uzvar bārmeņu sacensībās Riga Black Balsam Global Challenge 2017 Latvijas finālā un iegūst 500€ balvu!

17 bārmeņi gatavoja kokteiļus, ņemot par pamatu jauno Rīgas Melnais Balzams Ķiršu, kura daudzumam vienā kokteilī nedrīkstēja būt mazākam par 3cl. Dalībnieki varēja pagatavot jebkura veida kokteili: Before Dinner, Sparkling, Fancy, Longdrink vai After Dinner kokteili, izņemot šotu un karstos kokteiļus.

 


Attēlā: Riga Black Balsam Global Challenge 2017 Latvijas fināla dalībnieki.

 Dalībnieki pārsteidza žūriju ar interesantiem un garšīgiem kokteiļiem.

 

Attēlā: Dalībnieku kokteiļi.

 Cīņa par godalgotām vietām bija ļoti sīva. Par to liecina tikai tas fakts, ka 2. un 6.vietām bija tikai 5 punktu starpība.

3. un 4.vietām bija vienāds kopējais punktu daudzums, bet, pateicoties labākiem punktiem par kokteili, 3.vietu un 200€ ieguva Artūrs Osipāns (bārs Omas Briljants). Edgars Krastiņš (Olympic Voodoo Casino) palika 4.vietā aiz goda pjedestāla.

2.vietu ar izcili novērtētu tehniku kokteiļu pagatavošanā, bez neviena soda punkta, un 300€ balvu ieguva Deniss Smirnovs (bārs CLOUD 9).

1. vietu ar 35 punktu pārsvaru no otrās vietas un 500€ pārliecinoši ieguva Alvis Cimža (Olympic Casino Latvia Jelgava, Pētera 3)!

Attēlā: Deniss Smirnovs, Alvis Cimža un Artūrs Osipāns.

 


Attēlā: 3.vietas ieguvējs Artūrs Osipāns (Omas Briljants)

Autors: Artūrs Osipāns

Nosaukums: New Black

Sastāvdaļas:

4 cl  Rīgas Melnā Balzama ķiršu (LB ražojums)

1 cl  laima sula

1 cl  Monin baltās šokolādes sīrupa

1.5 cl  Luxardo Aperitivo 11%

2 cl  Cido Dzidrā ābolu sula

Glāze: Vīna glāze

Pagatavošana: Visas sastāvdaļas sakrata šeikerī kopa ar ledu un izkāš caur sietiņu atdzesētā vīna glāzē, dekorē kokteili ar kaltētu/ceptu laimi un eikaliptu.


Attēlā: Artūra Osipana kokteilis „New Black”
 


Attēlā: 2.vietas ieguvējs Deniss Smirnovs (Cloud 9)

Autors: Deniss Smirnovs

Nosaukums: Golden Rush

Sastāvdaļas:

4 cl  Rīgas Melnā Balzama ķiršu (LB ražojums)

3 cl  Don Berlingo Fino sausā šerija

0,5 cl  Noble Handcrafted Barrel Matured kļavu sīrups

2 dashes  melno valriekstu bitera

2 dashes  greipfrūtu bitera

Glāze: Urban retro Fizz

Pagatavošana: Visas sastāvdaļas atdzesē maisāmā glāzē ar ledu, izkāš atdzesētā pasniegšanas glāzē, dekorē ar greipfrūta mizu, kazeni, ananāsua lapiņu un balto redīsi.

Attēlā: Denisa Smirnova kokteilis „Golden Rush”

  


Attēlā: Uzvarētājs Alvis Cimža būvē savu kokteili „Balsam Baker”.

 Alvja kokteilis, pateicoties vienkāršībai un oriģinālai garšai, bieži tiks izmantots Balzama īpašos pasākumos. Šeit var iepazīties ar Alvja „zelta” recepti:

Nosaukums: Balsam Baker

Sastāvdaļas:

3,5 cl  Rīgas Melnā Balzama ķiršu (LB ražojums)

3 cl  Moulin de Fruits Upeņu liķieris (LB ražojums)

5  dashes Angostura Bitters

0,5 cl  Monin ābolu pīrāga sīrupa

2 cl  saldā krējuma

uzrīvēts muskatrieksts

Glāze: Coupe

Pagatavošana: Maisāmā glāzē kopā ar ledu samaisa un atdzesē balzamu, liķieri un biteri, izkāš to atdzesētā Coupe glāzē un pa virsu slānī ar bāra karotes palīdzību uzlej nedaudz uzputotu saldo krējumu kopā ar sīrupu, pa virsu uzber sarīvētu muskatriekstu, dekorē kokteili ar kazeni, muskatriekstu un apelsīna mizu.


Attēlā: Uzvarētāja Alvja Cimža kokteilis „Balsam Baker”.

Attēlā: Uzvarētāja Alvja Cimža kokteilis „Balsam Baker”.

 

Bārmeņu sacensības vērtēja:

 ·         Sagatavošanas telpas tehniskā žūrija: Andris Reizenbergs (Balzambārs);

 ·         Tehniskā žūrija: Pēteris Repečko (Balzambārs) un Andris Noreiķis (Ahti);

 ·         Degustācijas žūrija: Agris Jakobsons (Index Cafe, The Left Door Bar, GnT), Ansis Ancovs (William Grant & Sons pārstāvis), Ģirts Liniņš (Amber Beverage Group pārstāvis), Māris Kalniņš (Amber Beverage Group pārstāvis).

Pasākumu vadīja Raitis Akerblūms (Ahti).


Attēlā: Bārmeņu sacensību rezultāti.

 PDF formātā failu ar rezultātiem var lejuplādēt šeit: Rezultati

 Nākamās bārmeņu sacensības Calvados Trophy 2018 notiks 17.janvārī, kur Latvijas bārmeņi cīnīsies par iespēju pārstāvēt mūsu valsti starptautiskā finālā kalvadosa dzimtenē Normandijā.

 

 

 

 

Aktivitātes
Atbalstitaji un sponsori